MI A FLAG?

Flag Szolgáltató Szervezet, Clearwater, Florida

A Flag (a Flag szolgáltató szervezet) egy vallási központ, amely a floridai Clearwaterben található. A Föld összes szcientológusa számára szellemi központként szolgál, és ez a Szcientológia. A Flag a legnagyobb Szcientológia Egyház a Földön. A Flag dinamikus, többnyelvű szervezetként a Szcientológia hatalmas, bolygószintű központjának feladatát látja el. A Flag nem csak a bárhol elérhető legmagasabb szintű képzést biztosítja, hanem az összes haladó szintű auditálást is egészen az Új OT VII-ig.

A „Flag” név onnan ered, hogy az 1960-as évek végétől az 1970-es évek közepéig a legmagasabb szintű vallási szervezetek a tengerre, egy hajóraj fedélzetére voltak telepítve. A 110 méter hosszú Apollo nevű hajó szolgált L. Ron Hubbard otthonául. Ennek megfelelően, ez volt akkor a legmagasabb rangú Szcientológia egyház. Ez volt a hajóraj „zászlóshajója” (flagship), amit röviden „Flagnek” neveztek.

Ebben az időben kizárólag a Flag fedélzetén szolgáltattak speciális haladó auditálási és képzési szolgáltatást. Azonban egyre több és több szcientológus akart részt venni ezeken a szolgáltatásokon, így elegendő hely hiányában a szárazföldre kellett költözni. Így 1975-ben megalakult a Flag szolgáltató szervezet a floridai Clearwaterben, ahol elfoglalta a történelmi jelentőségű városi nevezetességet, a 11 emeletes Fort Harrison Hotelt. Azóta a Flag folyamatosan terjeszkedik. Ma már a Sandcastle Hotel is hozzá tartozik, ahol a haladó auditálások folynak, és a Coachman Building is, amely szcientológusok ezrei számára szolgál képzési központként; ezen felül számos más kiszolgáló létesítmény is található itt.

Mivel a Flag nemzetközi gyülekezete folyamatosan növekszik, az utóbbi néhány évben megszakítás nélkül folytak az építkezések, hogy még ennél is több létesítményt lehessen a hívők rendelkezésére bocsájtani. 2008. január 1-jén megnyílt a teljesen felújított, 16 000 négyzetméteres Oak Cove, amely szállást nyújt az ide látogató szcientológusok számára, és helyet biztosít a Flag vallási szolgáltatásainak.

2009. március 14-én a tizenegy hónapig tartó, több millió munkaórás helyreállítás után felavatták a 25 000 négyzetméteres Fort Harrison épületét. Ez a történeti jelentőségű ingatlan szállást és éttermeket biztosít a vallási szolgáltatásokat igénybe vevő szcientológusok számára, emellett nyilvános jótékonysági rendezvényeknek, és nyílt napoknak ad otthont.

A Fort Harrison újraavatását követően azonnal megkezdődött a 35 000 négyzetméteres Flag Mekka épületben az építési munkálatok utolsó szakasza. Amikor elkészül, a 22 különálló tanfolyamterem 1800 hívőnek fog helyet biztosítani, mialatt a 300 egyházi tanácsadó szoba több mint 1200 embernek fog szolgáltatni minden nap.

A megalapítása óta a Flag több mint 40 épületté nőtte ki magát, majdnem 200 000 négyzetméteren, és általában hetente 2700 szcientológusnak szolgáltat az összes főbb nyelven.

A Flag szolgáltató szervezet a saját közösségén belül is a Szcientológia központja, sok különböző kapcsolatteremtő tevékenységet támogat, amelyek segítik a rászorulókat. A látogatóba érkező szcientológus művészek rendszeresen tartanak itt nyilvános kiállításokat és koncerteket, amiken a helyi lakosok mindig szívesen látott vendégek.

A Flag a Szcientológia vallás szellemi Mekkája. Bár a Szcientológia leghaladóbb szellemi szintjeinek szolgáltatására koncentrál, szolgáltatásai teljesen felölelik a Hidat. Minden szcientológus vágyik arra, hogy eljöjjön a Flagbe. És előbb vagy utóbb mindegyikük el is jut oda.