MIK A SAINT HILL SZERVEZETEK ÉS A HALADÓ SZERVEZETEK?

Haladó és Saint Hill Szervezet Egyesült Királyság

A Saint Hill egyházak jelentik az V-ös osztályú egyházak feletti következő szintet.

Az eredeti Saint Hill-i egyház az angliai Sussex megyében, East Grinstead városában található, ahol L. Ron Hubbard 1959 és 1966 között élt. L. Ron Hubbard Saint Hillben érte el az elmével és szellemmel kapcsolatos legjelentősebb felfedezéseinek többségét, és itt tette közzé ezeket a felfedezéseket naponta megtartott előadásain, amelyeken a Szcientológia haladó szintű tanulói vettek részt, akik a világ minden tájáról érkeztek. Ma a Szcientológia írásainak ezen területe – más néven a Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyam – a legkiterjedtebb auditorképzést alkotja a Szcientológiában, ami közel 450 felvett előadásból és további írott anyagokból áll. Ezek az egyházak emellett az auditálás legfejlettebb szintjeit szolgáltatják. 

Az East Grinsteadben található Saint Hill-i egyház mellett ilyen egyházak találhatóak Koppenhágában, Los Angelesben és Sydney-ben is.

A Szcientológia haladó szervezetek haladó szintű auditálást és képzést szolgáltatnak, képzést biztosítanak egészen a VIII-as osztályig, és auditálást az új OT V-ig. A haladó szervezetek megtalálhatóak East Grinsteadben, Koppenhágában, Los Angeles-ben és Sydney-ben is. East Grinsteadben, Koppenhágában és Sydney-ben a Saint Hill szervezetek és a haladó szervezetek közös egyházi létesítményekben működnek.

Egy haladó szervezetben az egyén visszanyeri elvesztett képességeit, és új bepillantást nyer saját szellemiségének természetébe, másokkal való kapcsolataiba, az anyagi univerzumba és a Nyolcadik Dinamikába. Így nem meglepő, ha arra a megállapításra jutunk, hogy ezeket az egyházakat a szellemi felfedezés légköre járja át. Azok, akik eljönnek egy haladó szervezetbe, nagyon sokáig és keményen tanultak, hogy elérjék ezt a pontot a Hídon. A feljutás az OT szintekre nagy jelentőségű lépés. Itt az egyének teljes mértékben visszanyerik saját szellemi mivoltukba vetett bizonyosságukat, és teljesen bizonyossá válnak abban, hogy képesek játszani és megnyerni az életnek nevezett játszmát. Nemcsak ma, de a távoli jövőben is.