MI A KÉPZÉS?  

A Szcientológia gyakorlata auditálásból (szellemi tanácsadásból) és képzésből áll. Az egyén az auditálás által válik szabaddá, míg a képzés ahhoz biztosít tudást, hogy hogyan maradjon szabad.

Minden Szcientológia egyházban vannak speciális termek, ahol a hívek L. Ron Hubbard írásos műveit olvassák és felvett előadásait hallgatják egy ellenőrzőlapon meghatározott pontos sorrendet követve. Minden tanfolyamteremben jelen van egy tanfolyam-felügyelő, aki segíti a szcientológusokat abban, hogy a tanult anyagot maradéktalanul megértsék. A tanfolyam-felügyelő nem tanít, nem ad elő, és nem értelmez, hanem a megfelelő anyaghoz irányítja a tanulót, ha az nehézségekbe ütközik. A Szcientológia anyagokat tanulmányozó hívek az ellenőrzőlap és a tanfolyam-felügyelő segítségével a saját tempójukban haladhatnak.

A képzés skálája a bevezető tanfolyamoktól egészen a magasabb szintek írásainak haladó, átfogó tanulmányozásáig terjed. Vannak olyan tanfolyamok, amelyeken a személy megtanulhatja a Szcientológia tanácsadás szolgáltatását, és ezzel auditorrá válhat. Az auditor meghatározása: „valaki, aki meghallgat”; a latin audire szóból ered, aminek jelentése: „hallgatni vagy meghallgatni”.

Az auditorképzés magában foglalja az auditálási ülések szolgáltatásához szükséges minden egyes tényező intenzív begyakorlását. Az auditálás fontos összetevőiről készült filmeket is használnak, hogy megkönnyítsék Az auditálás gyakorlati alkalmazásának megtanulását. A tanuló nagyon alaposan megtanulja a technikákat, mivel minden Szcientológia egyházban egyetlen teljesítendő szint van: a végzett tanulónak képesnek kell lennie minden egyes alkalommal 100 százalékos tökéletességgel auditálni. A Szcientológia képzéssel ezt a szintet naponta elérik.

Az auditorképzés végeredménye az, hogy az egyén képes auditálást nyújtani egy másik személynek. De mivel a Szcientológia megértést nyújt az emberi viselkedésről, és arról, hogy mi húzódik meg a mindennapos problémák mögött, az auditorképzés eszközöket nyújt magának az életnek a kezeléséhez is.