MI AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ ALAPÍTVÁNY?

L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című írása egy józan észen alapuló útmutató a jobb élethez. 21 szabályból áll, amelyek mindegyike azon a tényen alapul, hogy a túlélés csak akkor lehetséges, ha az emberek kölcsönösen számíthatnak egymásra, és azon, hogy egyetemes testvériség nélkül nincs öröm és nincs boldogság. A megírása óta eltelt első három évtized során a füzetből közel 100 millió példányt adtak az emberek kezébe, ami egy világméretű mozgalmat inspirált. Ennek a mozgalomnak a támogatását és a füzet még nagyobb mértékű terjesztését tűzte ki céljául a Kalifornia állambeli Glendale-ben található Nemzetközi Út a Boldogsághoz Alapítvány.

Itt nevelők, jogalkotók, vállalati vezetők és magas rangú személyek tanulják meg alkalmazni Az út a boldogsághoz szabályait a saját területükön. Ennek megfelelően olyan szervezetek alkalmazzák a füzetben található dolgokat a harmónia és a jobb élet nevében, mint a Hondurasi Országos Rendőrség, a Fülöp-szigeteki Vöröskereszt főtitkára és a Faji Egyenlőség Kongresszusa. Az út a boldogsághoz továbbá alapját képezi egy bünözőreform-programnak is; így már körülbelül 2000 börtönben használják L. Ron Hubbard műveit a Criminon néven ismert program keretein belül.

A füzet szabályainak szemléltetéseként megszületett egy társadalmi célú hirdetésekből álló, összefüggő sorozat, amelyet már minden nap játszanak hat kontinensen. Továbbá 2009-ben megjelent egy egész estés, a könyvet feldolgozó Az út a boldogsághoz film is, amely 17 nyelven érhető el.