A HANGSÚLY AZ ALKALMAZÁSON VAN

A Szcientológia technológia megtanulásának módját a képzés jelenti. A technológia magában foglalja a használatot. Különbség van a tudás és e tudás alkalmazása között. Azzal, hogy egy személy képzetté válik, képessé válik a Szcientológiában található igazságok felhasználására, hogy ténylegesen javítson állapotokon az életben.

A Szcientológia gyakorlata az alkalmazásra helyezi a hangsúlyt. Például arra, hogy pontosan mit tegyen az ember, hogy újra kibékítsen egy apát a fiával; hogyan könnyítse egy özvegy szenvedését; vagy hogyan hozzon helyre egy hanyatló házasságot. Más vallások és gyakorlatok olyan dolgok mellett állnak ki, mint hogy hogyan kell az egyénnek fenntartania a hitét, elsimítania a különbségeket vagy hogyan kell méltósággal tűrnie. De előidéznek-e az ilyen tanácsok – legyenek bármilyen jó szándékúak is – tényleges változást a dolgokban?

Amikor egy szcientológus beiratkozik egy Szcientológia tanfolyamra, amelynek az a célja, hogy ellássa őt az eszközökkel, amelyekkel javíthat bármilyen kapcsolaton, akkor ténylegesen megértést szerez a tárgyban, és ami ugyanolyan fontos, valóban megszerzi az alkalmazás készségét is.

Egy példa

Tegyük fel, hogy egy szcientológus szembekerül egy barátját fenyegető válással. A képzett szcientológus megtanulta, hogy miért vall kudarcot egy házasság – bármely házasság. Érti, miért szűnik meg a jó kommunikáció a házasfelek között és hogy hogyan csökken le az affinitás. Tudva ezt, képes valami hatékony dolgot tenni, hogy megmentsen egy házasságot. Ismeri az elhidegült férj és a keserű feleség közötti kommunikáció újbóli létrehozásának módszereit, és tudja, hogyan élessze újra a szeretetet, amelyet a házasságuk során elkövetett vétkek szinte teljesen kioltottak.

A Szcientológia képzés megadja neki azt, amit semmi más nem képes: egy igazán működőképes eszközt a valós élet helyzeteivel való megbirkózáshoz. Aki csupán preclearként vett részt az auditálásban, talán megérti a saját házasságában adódó problémák egy részét, de nem lesz róla teljes mértékű a megértése, és még kevésbé fog rendelkezni a szükséges készségekkel, hogy segítsen másoknak megérteni az ő problémáikat.

A Szcientológia gyakorlata ezért mindig magában foglalja a tudás megszerzését a Szcientológia alapelveiről folytatott képzés által. A tárgyat megtanulva az egyén önmaga számára sajátítja el a Szcientológia filozófiáját, és így képes lesz javítani saját és mások életét.