A SZCIENTOLÓGIA VALLÁS

Az elmúlt száz év tudományos és technikai vívmányainak köszönhetően ma az emberek többsége jobb anyagi helyzetben van, mint elődeik. Ugyanakkor bevallásuk szerint életük minőségi javulása nincs összhangban anyagi nyereségeikkel.

Valójában azt állíthatnánk, hogy az emberek valaha boldogabbak és elégedettebbek voltak. Egyeseknek az anyagi bőség nyugtalanságot okoz; gyötrő félelemmel árasztja el őket, hogy még ha valaki nem is veszi el a verejtékes munkával szerzett szerzeményeiket, a halál napja idő előtt érkezik meg, hogy elvégezze ezt a munkát. Míg mások a halállal könnyebben néznek szembe, mint az életre szóló gyári futószalag melletti rabszolgasággal, addig legtöbben, kevésbé drámai módon, egyszerűen csendben megadják magukat a reményvesztett életnek.

Ebben az új évezredben a legtöbb embernek nincs valódi megértése a létét befolyásoló tényezőkről. Ennek ellenére egyszerűen megállapított tény, hogy ha nagyobb megértésük lenne önmagukról és embertársaikról, akkor képesek lennének jobbítani a körülményeken és így boldogabb életet élhetnének.

Ez tehát a Szcientológia célja: képessé tenni az Embert arra, hogy a megértésen keresztül javítson a sorsán.