ESETTANULMÁNY

A DROGOZÁS ÉS A BŰNÖZÉS
KEZELÉSE LOS ANGELESBEN

Szembesülve a droghasználat és a bűnözés között meglévő tagadhatatlan ok-okozati összefüggéssel, a szcientológusok elvitték Az igazság a drogokról programot a két fő Los Angeles-i rendvédelmi szervhez, amely küzd a bűnözés és a droghasználat ellen: a Los Angeles-i Rendőrséghez (városi rendőrség) és a Los Angeles Megyei Seriff Hivatalához (megyei rendőrség).

A Los Angeles-i Rendőrség több ezer Az igazság a drogokról füzetet oszt ki a rendőrőrsein városszerte, és a Drogmentes Világért Alapítvánnyal együttműködve drogmegelőzési közösségi tevékenységeket szervez, pl. a „National Night Out” nevű évente tartott kezdeményezést, amely támogatja, hogy a bűnmegelőzési tevékenységek közösségi együttműködések útján biztonságosabbá tegyék a körzeteket. Az egyik Los Angeles-i rendőrőrs vezetője e szavakkal jellemezte Az igazság a drogokról értékét a saját körzetében:

„A program felvilágosító füzetei és videói felbecsülhetetlenül értékesek, mert segítenek felvilágosítani a közösséget arról, hogy az illegális szereknek milyen negatív következményei vannak a társadalomban.”

TÖBB, MINT
2000
VESZÉLYEZTETETT
FIATAL
végezte el
Az IGAZSÁG
A DROGOKRÓL
programot
Los Angelesben

A Los Angeles megyei seriffeknek köszönhetően több mint 2000 veszélyeztetett fiatal végezte el Az igazság a drogokról képzést.

Az egyik őrmester, aki minden nap használja az anyagokat, azt mondta: „Minden, ami Az igazság a drogokról tananyagban szerepel, aranyat ér. Nem létezik olyan drogmentes üzenet, amely átütőbb lenne ennek a programnak az üzeneténél. Egyszerűen nincs jobb.”

A Los Angeles megyei seriff 2011-ben a Felekezetközi Lelkészi Tanács tagjainak képzést szervezett Az igazság a drogokról tananyagából, arra buzdítva őket, hogy vigyék el a programot a saját területeikre. A hitközösségek – köztük zsidók, muszlimok, keresztények és szikhek – képviseletében mintegy 100 egyházi személy vett részt a négyhetes kurzuson.

A seriff így írta le a program megvalósításának eredményeit:

„A Szcientológia Egyház által támogatott Az igazság a drogokról drogfelvilágosító program nagyon sokat jelent az iskoláink és városaink biztonsága szempontjából. Ez egy rendkívül sikeres nemzetközi program, és nagy szükség van rá. Ezért kiképeztettem a tisztjeim egy csoportját arra, hogy hogyan használják az önök páratlan programját.”