ESZKÖZÖK AZ ÉLETHEZ

A SZCIENTOLÓGIA ESZKÖZÖK
MEGELEVENEDNEK FILMEN

Az önkéntes lelkészek képzési anyaga az L. Ron Hubbard műveiből összeállított A Szcientológia kézikönyve.

A
SZCIENTOLÓGIA
KÉZIKÖNYVE
ESZKÖZÖK
AZ ÉLETHEZ
díjnyertes film
AVA AWARD
PLATINA FOKOZAT
MARCOM AWARD
PLATINA FOKOZAT
AURORA AWARD
LEGJOBB MŰSOR PLATINA FOKOZAT

Jelen világunkban az egyénre egyre inkább hatással vannak olyan gazdasági, politikai és társadalmi erők, amelyek lehengerlőnek tűnhetnek, ezért L. Ron Hubbard útmutatásai alapján elkészült az a könyv, amellyel mindenki számára azonnal elérhetővé válik a Szcientológia technológia, hogy az emberek segíthessenek magukon és másokon.

A Szcientológia kézikönyve – Eszközök az élethez film 19 fejezetből áll; az egyes filmek bevezetőt és összefoglalást adnak A Szcientológia kézikönyvének egy-egy fejezetéhez.

A Szcientológia kézikönyve – Eszközök az élethez 2 és fél órás film kiadásával a Szcientológia Egyház ezeket az egyszerű, de rendkívül hasznos Szcientológia eszközöket gyakorlatilag mindenütt elérhetővé tette.

A Szcientológia kézikönyve – Eszközök az élethez film interneten és DVD-n is hozzáférhető. Egyszerű, de lényeges Szcientológia alapelveket mutat be, amelyeket bármelyikünk használhat az élete bármely részének javítására, többek között a leggyakoribb nehézségekre, mint amilyen a stressz és a depresszió, munkahelyi problémák, konfliktusok a lakóhelyen és a szélesebb közösségben – és így megtanulhatjuk, hogyan érjük el a céljainkat a magánéletünkben és a társadalomban.

Az afrikai önkéntes lelkészek személyes és egyéni segítséget nyújtanak az embereknek, és kiképeznek másokat is, hogy ők is képesek legyenek erre.

A film az életből vett példákat tartalmaz, és ezen keresztül jelentősen javítja A Szcientológia kézikönyvében szereplő valamennyi fontos fogalom megértését, ezáltal pedig az anyag alkalmazását.

Az Eszközök az élethez film megismerteti a nézővel azt is, hogy hogyan lehet megvalósítani a gyakorlatban az önkéntes lelkészek „Mindig lehet valamit tenni” mottóját.

Szcientológusok adományaiból a Föld minden kölcsönző könyvtárába eljuttatunk példányokat, így a film további milliókhoz juthat el.

Mindegyik filmet egy-egy tanfolyam kíséri: a Szcientológia kézikönyv 19 tanfolyama 15 nyelven, ingyenesen elvégezhető interneten. A weboldal látogatói szabadon bejelentkezhetnek, és bármelyik tanfolyamra beiratkozhatnak. Először megnézik a filmet, utána pedig végigmennek a tanfolyamon.

ESZKÖZÖK AZ
ÉLETHEZ
FILMEK
AZ ÉLET
minden
TERÜLETÉRE

Mindegyik tanfolyam pontos technológiát mutat be és olyan, lépésről lépésre végzendő eljárásmódokat, amelyeket használva bármely helyzeten javítani lehet. A leckéket egy képzett Szcientológia önkéntes lelkész nézi át és válaszolja meg, sőt személyre szabott tanácsokkal is segíti a tanulókat, és ennek részeként ahhoz a tanfolyamhoz irányítja őket, amely a leginkább megfelel az igényeiknek, és ami a leghasznosabb lesz a számukra.

Miután saját maguknak nyereségük volt a technológiából, sokan kiképződnek önkéntes lelkésznek abban a szellemben, amelyben L. Ron Hubbard eredetileg beindította a programot:

„Ha ellenére van a bűnözés, a kegyetlenség, az igazságtalanság és az erőszak ebben a társadalomban, tehet valamit ezzel kapcsolatban. ÖNKÉNTES LELKÉSZ lehet, és segíthet civilizálni a társadalmat, elhozva neki a lelkiismeretességet, kedvességet, szeretetet és a szenvedéstől való szabadságot, azáltal, hogy bizalmat, tisztességet, becsületességet és toleranciát tanít neki apránként.”


Az Eszközök az élethez filmek és az őket kísérő tanfolyamok elérhetők a Szcientológia és az önkéntes lelkészek weboldalain. Ezek megadják a leglényegesebb technológiát, sőt egyszerű technikákat és eljárásmódokat is tartalmaznak, amelyekkel eredményeket lehet elérni.