BEVEZETÉS

GLOBÁLIS HUMANITÁRIUS KEZDEMÉNYEZÉSEK ÉS
A HOZZÁJUK TARTOZÓ TÁRSADALOMJOBBÍTÓ PROGRAMOK, AMELYEKET A

SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ TÁMOGAT

Tagadhatatlan, hogy a kábítószer-fogyasztás, az írástudatlanság és az erkölcsi hanyatlás az egész bolygón pusztítást és emberi szenvedést okoz – nem is szólva a természeti és az ember által előidézett katasztrófák hatásáról. Ezek azzal fenyegetnek, hogy darabokra tépik a társadalom szövetét, és a világ számos részén e társadalmi problémák máris helyrehozhatatlan károkat okoztak.

Ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni ezekkel a gyakorlatilag apokaliptikus helyzetekkel, szembetűnően hiányoznak a hatékony megoldások. L. Ron Hubbard éppen ezért több évtizedes, az elme és a lélek feltárására folytatott kutatása során olyan módszereket is kifejlesztett, amelyekkel fel lehet lépni a világunkat fenyegető válságok ellen.

Eközben az Egyház annak elérésére, hogy ezek a megoldások éreztessék hatásukat, állandó központokat finanszíroz, amelyek „erőműként” funkcionálnak, és széles körű mozgalmakat indítanak be az erkölcsösség, az írni-olvasni tudás, a drogmegelőzés és a drogrehabilitáció nevében.

Továbbá a Szcientológia nagyobb humanitárius céljainak megvalósítására az Egyház könnyen elérhető, érthető és gyorsan terjeszthető multimédiás eszközöket készített a tudatosság növelésére és milliók oktatására.

Ennek eredményét látjuk a Szcientológia Egyház forradalmi társadalomjobbító és humanitárius programjaiban. Ezek a programok egészen különlegesek, kétségbevonhatatlanul a legmodernebb eszközök felhasználásával készültek, és ami a legfontosabb: hatékonyak.

HANGOK AZ EMBERISÉGÉRT » Valódi segítség • Valódi eredmények

A kábítószerrel való visszaélés és a bűnözés, az intolerancia és embertelenség, a természetes és ember okozta katasztrófák a társadalom minden rétegét áthatják és rombolják. Ezek olyan rémisztő problémák, hogy a megszüntetésükre irányuló törekvéseket túl gyakran szorítják háttérbe a károknak maguknak a kordában tartására irányuló erőfeszítések.

Tovább

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL

A legnagyobb nemkormányzati droginformációs és -megelőzési kampány 180 országban oktatja a fiatalokat a droghasználattal kapcsolatban – a kampányt több mint ezer kormányzati, rendészeti és közösségi szervezet használja.
Tovább

EGYÜTT AZ EMBERI JOGOKÉRT

Az emberi jogok valóra váltása világszerte olyan módon, hogy kiadványok, audiovizuális bemutatók és a Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi körútjai révén évente mintegy 190 országban 100 millió embernek tanítják meg e jogok fontosságát.
Tovább

ÖNKÉNTES LELKÉSZI PROGRAM

Válogatás nélküli segítségnyújtás világszerte – ez a nemzetközi önkéntes hálózat mentőmunkásokkal és bolygószintű önkéntes szervezetekkel működik együtt nagyobb katasztrófák helyszínén, és évente mintegy 2 millió embernek segít.
Tovább

AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ ALAPÍTVÁNY NEMZETKÖZI SZERVEZETE

Iskolákkal, cégekkel és kormányokkal szoros együttműködésben az Alapítvány világszerte emeli az erkölcsi normákat Az út a boldogsághoz széles körű terjesztésével. Ez nyugodtabb, biztonságosabb közösségeket hoz létre.
Tovább

AZ ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN NEMZETKÖZI SZERVEZETE

Ez a nemzetközi szervezet világszerte dolgozik a pedagógusokkal az írástudatlanság legyőzésén, és hatékony eszközöket biztosít a tanuláshoz egy forradalmian új tanulási technológiával – ezt ma már több mint 4000 iskolában alkalmazzák.
Tovább

NARCONON DROGREHABILITÁCIÓS KÖZPONTOK

Ennek az 50 drogrehabilitációs létesítményből álló, öt kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatnak az a célja, hogy életeket mentsen meg a drogoktól – sikerarányuk messze a nemzetközi átlag felett van.
Tovább

ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT

A szcientológusok a vallásuk kódexe alapján megfogadják, hogy „leleplezek és segítek megszüntetni mindennemű, fizikai sérülést okozó gyakorlatot a mentális egészség területén”, és ezen keresztül nyugalmas légkört és biztonságot teremtenek a mentális gyógyítás területén.
Tovább

CRIMINON

Az amerikai börtönpopuláció három évtizedes növekedés után kiábrándító szintre érkezett: ma az Egyesült Államokban minden századik felnőtt rács mögött van. Itt a teljes börtönnépesség jelenleg 2,3 millió, a világon a legmagasabb, amit a jóval népesebb Kína követ 1,5 millióval.
Tovább